Ga naar hoofdinhoud

BEHANDELING

Uitgaan van je eigen vertrouwen is wellicht de grootste schat

Behandeling

Graag loop ik tijdelijk met je mee in het proces om dichter bij jezelf te komen. We kijken zorgvuldig naar wat jij nodig hebt om jezelf af te kunnen stemmen op jouw hart en innerlijke leiding. Wanneer je leeft wie je in essentie bent, doe je moeiteloos datgene waar je kwaliteiten liggen. Je leeft vanuit je hart. Passie ontstaat gepaard met een weten dat het goed is wat jij te bieden hebt.

Pijlers in de behandeling

Veerkracht

Vaak zie je bij een eerste behandeling dat het lichaam te lang is overvraagd. In hoeverre is de veerkracht nog aanwezig in het lichaam? Zonder energie is het niet mogelijk om te herstellen of om aan psychische klachten te gaan werken. De energiestroom in ons lichaam is van groot belang om te kunnen functioneren. Wanneer een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen er emotionele en fysieke klachten ontstaan. Zonder (aanvullende) energie is er geen mogelijkheid tot herstel. Het heeft dan ook de prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren.

Zenuwstelsel

Het zenuwstelsel is het communicatiemiddel van ons lichaam. Wanneer het zenuwstelsel onvoldoende informatie doorgeeft aan de cellen in het lichaam, kan er een storing ontstaan in de prikkeloverdracht. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

In de huidige maatschappij zie je dat het autonome zenuwstelsel vaak overbelast is. Mensen kunnen niet meer ontspannen. Samen kijken we of het lichaam nog de omschakeling kan maken van ontspanning naar actie. Heel belangrijk omdat beide processen de andere organen aansturen.

Voeding/darmen

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.

Er wordt steeds meer bekend dat de darmen een hele grote rol in onze gezondheid spelen. Ik zie ook steeds meer dat er in mijn praktijk daar een grote sleutel ligt. Mensen blijven vaak te lang doorlopen met voedingsintoleranties.

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door je bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe je deze op een gezonde manier kunt doorbreken en loslaten.

Back To Top