Ga naar hoofdinhoud

WAT BIEDT SPIEGELPALET?

waarheid is altijd te vinden in de eenvoud niet in de veelheid en verwarring der dingen

Werkwijze Spiegelpalet

Wat biedt Spiegelpalet?

Spiegelpalet biedt een eenvoudige, heldere benadering; een brede blik. Diverse disciplines worden vanzelfsprekend naast elkaar gebruikt. Het één sluit het andere niet uit. Ze verbinden, vullen aan en versterken elkaar. Zowel diepgaande veranderingsprocessen kunnen in gang gezet worden (psychosociaal) maar ook kan het ook juist nodig zijn om eerst het fysieke lichaam te versterken. Iedereen is uniek. Iedere behandeling is er een op maat…

De traditionele Chinese geneeskunde heeft als uitgangspunt een goede gezondheid en beschouwt pijn en ziekte als signalen dat het lichaam uit balans is. In de antroposofische geneeswijze ziet men niet alleen de fysieke gestalte van de mens maar ook de processen die aan het ontstaan van een ziekte ten grondslag liggen. Men gaat uit van een 3 of 4 gelaagdheid van de mens. Reflexologie weerspiegelen de processen die zich bij je afspelen. Vanuit de quantum therapie zie je dat we met ons bewustzijn in verbinding staan met het quantumveld en dat ons bewustzijn een directe invloed heeft op onze omgeving. Er zijn veel verschillende ingangen om een verandering in gang te zetten.

De essentie is of we durven te vertrouwen op ons lichaam en onze ware natuur? Deze is namelijk hoogst intelligent. Te vaak willen we drastisch ingrijpen in een prachtig systeem zonder naar het geheel te kijken. Weten we eigenlijk wel waar we moeten kijken en hoe we kunnen luisteren naar de signalen van het lichaam? Nog een stapje verder; hoe kunnen we de taal van ons lichaam spreken?

Wanneer je de signalen gaat begrijpen en de taal van het lichaam leert te spreken. Ben je bereid om ook werkelijk te gaan luisteren?

Lichaamsgerichte psychotherapie

Het lichaam dient als ingang om uit het denken te komen en naar je gevoel te gaan.

Matrix kleurentherapie/Neuro reflectoire therapie

De Matrix kleurentherapie ofwel Neuro reflectoire therapie is een therapie waarin meerdere disciplines bij elkaar komen. Matrix kleurentherapie verbindt antroposofie, TCM, acupunctuur, fysiotherapie, voedingsleer, klassieke homeopathie en reflexzones met elkaar. Met de inzichten van deze disciplines kunnen onbegrepen klachten geduid worden.

Back To Top