Ga naar hoofdinhoud

OVER MIJ

Patricia van Boxtel Spiegelpalet

Never put the key of your happiness in someone else’s pocket.

Over mij

Ik ben Patricia van Boxtel en houd graag zaken zo eenvoudig mogelijk. Ik kan genieten van het samen zijn met mensen. Daarnaast ben ik graag in de natuur en houd ik van stilte.

Door mijn fijne zintuigen en scherp bewustzijn zag, voelde of doorgrondde ik als kind situaties die anderen ontgingen en stuitte ik vaak op onbegrip. Ik heb ervaren dat het niet tijdig (h)erkennen van sensitiviteit grote gevolgen kan hebben. Ik ben mijn ratio sterk gaan ontwikkelen en heb gezocht in kennis, carrière en relaties. Na een ingrijpende gebeurtenis heb ik mijn schijnzekerheden losgelaten. Ik kwam tot een punt van inzicht en acceptatie van de diepere stroom die me leidt. De herkenning en erkenning gun ik ieder ander. Graag loop ik een tijdje met je mee om dit pad bij je zichtbaar te maken en de verbinding met je ware zijn te herstellen.

In mijn directe omgeving heb ik te maken met hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, dyslexie en het ASS spectrum. Ik mag me hierin inmiddels ervaringsdeskundige noemen. Als natuurlijk combineer ik mijn eigen doorleefde en therapeutische ervaring om mensen te begeleiden weer thuis te komen in zichzelf!

Wanneer je leeft wie je in essentie bent, doe je moeiteloos datgene waar je kwaliteiten liggen.

Lees verder...

Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten. Vaak zijn deze voor jou vanzelfsprekendheden; ze zijn zo simpel en bekend voor je dat je ze (soms) niet eens ziet. Wanneer je vanuit je hart en essentie leeft, komen ze vanzelf boven drijven. Wanneer deze kwaliteiten onderdrukt worden kunnen tot jouw angst omvormen. Jezelf leven maakt je immers “anders” en kwetsbaar.

Ik heb 15 jaar in het internationale bedrijfsleven gewerkt en de maatschappelijke “logische” carrièrestappen gezet, gezien mijn studie en werkervaring. Ik ben mijzelf hierin als persoon kwijt geraakt. Mijn rationele kant was overontwikkeld. Veilig kon ik me schuilen achter kennis en een baan. In deze periode heb ik gezocht. Ik zocht in verschillende banen, woonplaatsen, vakanties, vrienden, cursussen en in sport. Eigenlijk wist ik niet eens waar ik naar op zoek was.

Na de geboorte van onze 3 gevoelige unieke kinderen ben ik weer geconfronteerd met mijn eigen gevoeligheid en “anders” zijn; met mijn uniekheid. Mijn kinderen stelden oprecht hun vragen, deelden in alle openheid hun waarnemingen en gevoelswereld, die bekend voor me zijn. Dingen waarmee ik vroeger als kind in mijn omgeving en op school bij niemand terecht kon. Ik heb mezelf vervolgens 38 jaar lang aangepast; hier was ik heel goed in. Ik wist immers precies wat de verwachtingen waren van de ander, of dit nou een leerkracht, werkgever of de maatschappij was.

Ik heb mezelf de vraag gesteld..

Wat laat ik mijn kinderen zien met mijn sterk ontwikkelde rationele kant?

Wil ik dat mijn kinderen zich ook zo gaan aanpassen om te kunnen overleven op school en in de maatschappij? Of mogen zij gewoon zichzelf blijven in hun uniekheid en hierin stevigheid ontwikkelen door zelfacceptatie en -liefde.

Ik heb mijn verantwoordelijkheid opgepakt, een keuze gemaakt en ben mijn eigen persoonlijk ontwikkelingstraject aangegaan. Ik ben begonnen met heel hard te werken met een resultaat voor ogen. Ik heb mijn gedachten, gevoelens, overtuigingen, overlevingsmechanismes onder de loep genomen en binnenste buiten gekeerd. Rationeel kon ik precies volgen waar het over ging.

Tot het moment van verbazing en verwondering dat ik het spanningsveld los kon laten. Het spanningsveld tussen degene die ik wilde zijn en werkelijk ben. Mijn grootste verbazing is dat het zo dichtbij ligt wanneer je echt de bereidheid voelt en jezelf durft over te geven. Vanaf dat moment voel ik weer vrijheid in mijn denken en zijn en een vertrouwen.

Back To Top